Geen producten in de winkelwagen.

De verschillen tussen mono, poly en dunnefilm zonnepanelen?

Monokristallijn zonnecellen

Monokristallijn zonnecellen zijn vervaardigd uit siliciumplakken, die uit een groot donkerblauw “monokristal” zijn gezaagd. Dat kristal is gecontroleerd afgekoeld, waardoor een gelijkmatige structuur en kleurstelling ontstaat.

Polykristallijn zonnecellen

Polykristallijn zonnecellen (of multikristallijn silicium) worden gegoten en vervolgens gezaagd. Tijdens het stollen ontstaan verschillende kristallen die het materiaal een onregelmatig geschakeerd uitzicht geven. Het rendement van polykristallijne cellen ligt iets lager dan dat van monokristallijne cellen. Het zonnepaneel heeft een blauwe kleur.

Amorf silicium zonnecellen

Amorf silicium zonnecellen (of dunne-film panelen)worden opgedampt op een ondersteunend materiaal. Het voordeel is dat er bij de productie minder materiaalgebruik nodig is en dus milieuvriendelijker te produceren. Voor dezelfde stroomproductie is wel iets meer dakoppervlak nodig.

CIGS panelen

Verwachtingen ten aanzien van CIGS panelen zijn hooggespannen. CIS en ook CISG panelen (CIS is de afkorting voor de elementen Koper(C), Indium(I) en Selenium(S) Gallium (Ga)) zijn eveneens op dunne film technologie gebaseerd. De nieuwste generatie CIS-panelen kunnen een efficiëntie halen van 15 procent. CIS panelen presteren goed bij zwak licht omstandigheden. Vooral bij bewolkt weer (diffuus licht)in de winter of op oost of west daken behalen CIS panelen meer opbrengst dan monokristallijne of polykristallijne panelen.

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo,
Waarmee kan ik u van dienst zijn?