Aqmos BM-R2D2-32 Waterontharder

(1 klantbeoordeling)
 329.75 (Excl. BTW)
 399.00 (Incl. BTW)

De Aqmos BM-R2D2-32 voor huishoudens t/m 5 persoen.
capaciteit bij 10°/15°/20° dH 3200/2130/1600 liter
Gemakkelijk aan te sluiten.
Zuinig in zoutverbruik.1,28 kg per regeneratie
Volledig automatisch
Compacte afmetingen h x b x d = 65 x 22 x 46 cm
Capaciteit 25 kg zout tabletten
Harsvolume 8 liter
3 jaar garantie

EAN: 7428472420240

Best getest in Duitsland.

 

Een waterontharder is een apparaat waarmee de hardheid van water verminderd kan worden. In een waterontharder is een stof die ionen vervangt door een andere stof, bijvoorbeeld natrium. Dit noemt men ook wel ionenwisselaars.

Waterontharders moeten dus regenereren daarvoor worden zouttabletten gebruikt, de frequentie waarin regeneratie nodig is bepaalt samen met de grootte van de harskern het zoutverbruik, Regeneratie wordt bij de Aqmos zowel via het volume als ook op tijd gestuurd, als u veel water verbruikt bij behoefte en als u weinig water verbruikt om de 6 dagen om te voorkomen dat er vervuiling optreedt.

Aansluiting materiaal optioneel

Aansluit set is als opties leverbaar, bestaande uit:
2 x 1000 mm flexibele rvs ommantelende buis en 2 x 1″ wartelmoer, afvoerleiding 1500 mm x 1/2″ en overloop 1500 mm x 1/2″ en slang klem en setje om hardheid van uw water te meten.

Beschikbaar via nabestelling

Artikelnummer: EAN: 7428472420240 Categorie:

Beschrijving

Veel huishoudens in Nederland moeten het doen met hard water

Ongeveer de helft van alle huishoudens in Nederland moet het doen met harder water. Kalkhoudend water is absoluut onschadelijk voor de mens, maar voor sommige apparaten die water nodig hebben, leidt te hard en daardoor extreem kalkhoudend water tot ongemak en problemen. U heeft een ontkalkingssysteem nodig om water te ontkalken en zachter te maken.

De voordelen van een waterontharder
Een waterontharder kent vele voordelen. Een waterontkalker zorgt natuurlijk voor zacht water. De waterhardheid wordt teruggebracht naar 0 dH (Duitse hardheid). Hard water zorgt voor kalkaanslag, en kalkaanslag zorgt natuurlijk voor veel problemen. Een waterontharder en dus zacht water biedt voor u veel voordelen:

Minder stookkosten door waterontharding
Een waterontharder kent vele voordelen en zorgen natuurlijk voor zacht water wat u de volgende voordelen kan bieden: minder stookkosten, een beter smaak, langere levensduur van apparaten en textiel. Als u na het lezen nog niet aan het overwegen bent of u een waterontharder wilt aanschaffen dan gaan wij graag met u in gesprek om u te overtuigen! Wij nodigen u graag om contact met ons op te nemen. Door het gebruik van een waterontharder zullen de energiekosten lager uitvallen. Dit komt doordat kalk onder andere de verwarmingselementen isoleert. Dit zit zo: het hoge kalk gehalte in het leidingwater slaat na verloop van tijd ook neer in de leidingen en radiatoren van het verwarmingssysteem van uw woning. De kalk zorgt ervoor dat alles steeds verder dicht slibt, hierdoor zit er in verhouding minder warm water in het systeem. En dus geeft uw verwarmingssysteem ook minder warmte af. In zo’n 10 jaar tijd kan warmtespreiding met wel 20% verminderen. Een waterontkalker voorkomt al deze problemen en helpt dus uw stookkosten verminderen!

Betere smaak: een groot voordeel!
Al het drinken wat met zacht water gemaakt wordt (denk bijvoorbeeld aan koffie, thee of aanmaak limonade) smaakt beter. Doordat waterontharders ervoor zorgen dat er geen kalk meer in het water zit, zal er geen laagje meer op bijvoorbeeld uw thee komen. Zacht water voelt ook een stuk lichter en voller aan dan hard water. U wilt dit grote voordeel van de waterontharder toch ook ervaren?

Besparing op zeep en schoonmaakmiddelen
Bij hard water zijn er meer reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen, er is dus onder andere meer vaat- en afwasmiddel nodig om te wassen. Met de aanschaf van een waterontharder bespaar je al gauw zo’n € 30,- per jaar op zeep en zeepproducten. Zeep, waspoeder en glansmiddelen werken veel beter in zacht water. Dankzij de waterontkalker kan je het verbruik met zo’n 25% tot 30% verlagen. Met zacht water zijn geen
dure vaatwastabletten meer nodig, na de installatie van een waterontkalker is een klein beetje poeder genoeg. Daarnaast hoeft er ook geen zout meer in uw vaatwasser en ook nog maar een klein beetje glansspoelmiddel. In totaal kunt u misschien wel 75% besparen op het totale verbruik van schoonmaakmiddelen en wasverzachters. Het spreekt misschien voor zich maar u hoeft natuurlijk ook niet langer dure ontkalkingsmiddelen te gebruiken in uw badkamer, keuken of toilet. En misschien wel het belangrijkste, de oude aanslag lost langzaam op!

Langere levensduur van apparaten en textiel
Veel huishoudelijke apparaten waar water in gebruikt wordt hebben veel last van hard water. Het spoelen met zijn is goed voor de kalkaanslag op korte termijn, maar op de lange termijn zal het apparaat ook sneller slijten. Als u een waterontkalker gebruikt werken uw huishoud apparaten dus voortaan met zacht water, de levensduur kan door het gebruik van een waterontharder met wel 30% worden verlengd.. Deze voordelen gelden niet alleen voor apparatuur maar ook voor kleding en textiel. De kleur van de kleding blijft veel langer mooi, dit omdat er in het zachte water niet langer kalk zit.

Het is beter voor het milieu
Naast alle financiële voordelen is waterontkalker ook goed voor het milieu. Zeep en detergenten een grote impact op watervervuiling en vragen veel energie van waterzuiveringsstations. Daarnaast wordt ook het kopen van flessenwater verleden tijd met waterontharders! Naast dit beide verlaagt een waterontkalker ook uw energieverbruik. Tenslotte gaan huishoudtoestellen ook veel langer mee, wat natuurlijk een positieve invloed heeft op onze afvalberg.

Een waterontharder kent vele voordelen. Waterontharders zorgen natuurlijk voor zacht water wat u onder andere de volgende voordelen kan bieden: minder stookkosten, een beter smaak, langere levensduur van apparaten en textiel, besparing op schoonmaakmiddelen en zeep, verbeterd de huid bij o.a. eczeem en het is beter voor het milieu!

Alle voordelen van een waterontharder nog eens op een rij:

Bespaar meer dan 20% energie en verminder de onderhoudskosten!
Een betere smaak van uw water in koffie, thee en limonade!
Besparing op wasmiddelen, schoonmaakmiddelen en zeep
Het vermindert uw eczeem klachten!
Langere levensduur van uw elektrische apparaten
Langere levensduur van kranen en douchekoppen
Langere levensduur van onder andere boilers en geisers.
Langere levensduur van uw kleding en textiel
Geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken
Geen dure ontkalkingsproducten meer nodig
Tijdbesparend in al uw schoonmaakwerk
Altijd een schonere en zachtere was!
En bovendien goed voor het milieu!

1 beoordeling voor Aqmos BM-R2D2-32 Waterontharder

  1. Dennis

    We hadden een antikalkmagneet over de waterleiding geklemd, nooit enige effect gemerkt. Op zoek naar een echte waterontharder kwamen we de Aqmos BM-R2D2-32 tegen voor een super prijs.
    Het systeem was relatief eenvoudig te monteren en de instructies waren gemakkelijk te begrijpen. De bediening is vrij eenvoudig. Ik kan nog niets over de levensduur melden, aangezien ik het systeem pas gisteren heb opgestart.
    In principe maakt alles een goede indruk en na de installatie heb ik direct perfect “zacht” water, dus ik ben erg blij met het resultaat.

Een beoordeling toevoegen